Przygotowałam dla Was trzy niesamowite przepisy na dania azjatyckie z wykorzystaniem naszego sosu czerwone curry. To idealne propozycje na szybki, zdrowy i smaczny posiłek dla dwóch osób. A to jeszcze nie wszystko! Każdy z przepisów mieści się w zaledwie 15 minutach, więc nie musicie obawiać się o brak czasu.
ZUPA CURRY Z KOKOSOWYM TOFU I MAKARONEM WONTON - w garnku umieszczam sos czerwone curry, oraz szklankę domowego bulionu ja korzystam z Kluskowego rosołu z kaczki i kury ,ale aby utrzymać danie w stylu wegańskim śmiało możesz użyć bulionu warzywnego - całość rozgrzewam - smażę na oleju kokosowym tofu - gotuję makaron wonton - zagotowaną zupę umieszczam w miscę, dodaję makaron tofu oraz kiełki słonecznika. Czas przygotowania: 5 min - porcja dla 2 osób.
CZERWONE CURRY Z NOODLAMI I KREWETKAMI - polędwiczki z kurczaka solę, pieprze, dodaję dziabkę oliwy i mieszam - płatki kukurydziane, przekładam do miseczki i rozgniatam, a następnie panieruje w nich wcześniej przygotowanego kurczaka - gotowe stripsy umieszczam w piecu rozgrzanym do 180 stopni z termoobiegiem na 10 min - na talerzu umieszczam ugotowany ryż basmati wraz z rozgrzanym sosem czerwone curry oraz chrupiące kawałki soczystej kury, zdobię czarnym sezamem oraz kolendrą Czas przygotowania: 15 min - porcja dla 2 osób
CZERWONE CURRY Z CHRUPIĄCYM KURCZAKIEM I RYŻEM - na rozgrzanym oleju kokosowym smażę z dwóch stron osuszone krewetki - do woka dorzucam azjatyckie noodle oraz sos czerwone curry - całość łącze podgrzewając i mieszając przez około 3 minuty - zawartość woka przekładam na talerz i gotowe Czas przygotowania: 10 min - porcja dla 2 osób.
Każdy przepis został przedstawiony w formie filmiku, który pomoże Wam krok po kroku stworzyć te wyjątkowe dania w Waszych domach - filmik na samej górze posta! Dajcie się porwać smakowym doświadczeniom i podzielcie się swoimi kulinarnymi przygodami pod hasztagiem #WekNa3Sposoby. Z niecierpliwością czekamy na Wasze opowieści i zdjęcia!
Smacznego gotowania!
Z miłością, Ania