Sexy duck - azjatycka kaczka w słodko-słonym sosie hoisin 280g
Opis
Sexy Duck - azjatycka kaczka w słodko-słonym sosie hoisin 280g
Sexy Duck, czyli azjatycka kaczka w słodko-słonym sosie hosin od Kluski® to kulinarna poezja.
Kaczka, przyrządzona według starożytnej metody konfitowania, gwarantuje niezrównaną teksturę mięsa, które po długim i wolnym gotowaniu w tłuszczu jest ręcznie oczyszczane z kości* i łączone z naszym autorskim dipem hoisn. Ten zaś tworzony jest na miejscu z najwyższej jakości składników takich jak masło orzechowe, soja, śliwki, miód, czosnek, i starannie wyselekcjonowane orientalne przyprawy. Hoisin tworzy idealne połączenie słodkich i słonych akcentów, które przenoszą każdego degustatora w podróż do serca Azji.
Każdy kęs Sexy Duck obiecuje rozpieszczenie kubków smakowych intensywnymi, bogatymi smakami oraz głębokimi aromatami, które harmonijnie komplementują delikatność kaczki. To nie tylko danie, ale przeżycie, które zatrzęsie Twoimi zmysłami i pozwoli na moment poczuć magię Dalekiego Wschodu w Twoim domu.
Nie przegap okazji, aby doświadczyć tego kulinarnego arcydzieła, które szybko stanie się nie tylko Twoim ulubieńcem, ale i stałym punktem na Twoim kulinarnym horyzoncie. Sexy Duck od Kluski® - więcej niż posiłek, to uczta, do której będziesz powracać z nieukrywaną rozkoszą.
*Produkt przygotowany jest metodą konfitowania, a pieczona kaczka luzowana jest z kości w pełni ręcznie, tym samym wyrób może zawierać kawałki kości kaczki.
Klasycznie, dla produktów Kluski®, dzięki tradycyjnej metodzie utrwalania żywności - tyndalizacji, nasze wyroby zachowują świeżość przez całe 12 miesięcy, nawet bez konieczności przechowywania w lodówce.
PROPOZYCJE PODANIA / PRZEPISY
• klasyczna uczta •
Sexy Duck Asian Tacos
Kup lub przygotuj (np. z przepisu od Ani z Kluski, który znajdziesz klikając w ten link) kukurydziane/pszenne tacos!
Na jedną stronę tortilli nałóż azjatycką kaczkę ze słoika, następnie złóż tortille, a całość mocno zasmaż na patelni.
Tacos możesz serwować z dodatkami takimi jak kimchi, awokado, posiekana kolendra i dodatkowy sos. To świetna propozycja na nieformalne spotkania ze znajomymi, czy szybki street food`owy obiad!
• klasyczna uczta •
Spring rolls z kaczką hoisin
Oprócz Sexy Duck, będziesz potrzebować:
papier ryżowy / marchewkę (obrana i pokrojona w cienkie paski) / ogórka zielonego (pokrojony w cienkie paski) / świeża mięta, kolendra i bazylia / sos do maczania (np. chili, mango majo, czy sriracha majo).
Przygotuj papier ryżowy:
W dużej misce z ciepłą wodą zanurz jeden arkusz papieru ryżowego na około 10-15 sekund, aż stanie się elastyczny, a następnie ostrożnie wyjmij papier z wody i rozłóż na czystej i wilgotnej ściereczce kuchennej.
Na dolnej części papieru ułóż niewielką ilość szarpanej kaczki. Dodaj kilka pasków marchewki, ogórka oraz po kilka listków mięty, kolendry i bazylii tajskiej. Uważaj, by nie przeciążyć spring rollsa, aby papier ryżowy nie pękł.
Zabierz się za zawijanie spring rollsów:
Złóż dolną krawędź papieru ryżowego nad nadzieniem, następnie złóż obie boczne krawędzie do środka. Delikatnie zwiń całość do góry, formując spring rollsa. Papier ryżowy powinien samoprzylepnie się zamknąć. Powtórz proces dla pozostałych arkuszy papieru ryżowego.
Rollsy serwuj na talerzu, można je przekroić na pół, aby odsłonić kolorowe wnętrze. Podawaj z ulubionymi dipami.
Spring rolls z kaczką w sosie hosin to fantastyczna przystawka, która świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju spotkaniach towarzyskich lub jako zdrowa przekąska w ciągu dnia.